Det är inte bara flaggan i sig som finns i olika former och storlekar. Detsamma gäller även för de tillbehör som man använder till sin flagga. Främst finns masten i olika typer av format, men även vilken typ av montering som man vill använda sig av till sin beachflagga.

Tillbehören i dessa fall brukar då handla om alternativen om man vill ha en flagga som är monterad i marken, som står ovanpå marken eller som hålls fast av en fast montering. Bestämmer man sig för att man vill ha en montering i marken kan det vara bra att använda sig av ett så kallat jordstift eller en typ av jordborr så att flaggan står ordentligt. En korsfot kan komma mycket väl till hands vid ett sådant tillfälle och naturligtvis har vi flera olika typer av monteringstillbehör att välja mellan.

Vill man istället använda en fast montering behöver man se till så att beachflaggan får sitt stöd av något som är stadigt. En vägg eller stolpe brukar vara det bästa alternativet och det är också i denna som flaggan kommer att fästas. Flaggan roterar då runt sin axel som de vanligtvis brukar göra, utan håller en fast position för kunderna att se, hela tiden.

Innan man väljer vilken metod man vill använda sig av är det viktigt att utgå från var butiken eller företaget ska befinna sig. Se dig omkring i området där din beachflagga ska befinna sig och välj sedan den metod som du tycker passar bäst för just dig. En flagga som står på marken är det tveklöst enklaste alternativet för den som tycker att det känns svårt och klurigt att sköta olika typer av redskap, t.ex. en borr. I vissa fall kan man anlita professionell hjälp om så önskas. Det viktigaste är att din flagga står stadigt och att den syns ordentligt.