Även om de flesta beachflaggor är 2-3 meter i höjd så finns det faktiskt en ganska stor höjdvariation. Det råkar bara vara så att nästan alla väljer samma höjd. De minsta beachflaggorna är ungefär lika höga som ett barn medans giganterna närmar sig hela sju meter!

Eftersom nästan alla väljer varianterna på 2-3 meter så står ni antagligen ut enbart genom att välja en annorlunda höjd. Utöver höjden är det ganska enkelt att stå ut genom att välja en ovanlig form på flaggan.

Eftersom nästan alla väljer någon böjd variant eller en “dropflag” så kan en rektangulär form eller en flagga med mer raka linjer kan vara ett billigt sätt att stå ut bland massa konkurrenter under en mässa, marknad eller annat offentligt evenemang.

Inomhus måste man naturligtvis tänka på takhöjden, och se till att ha en god marginal! Ni vill inte att er flagga skrapar i taket eftersom ni inte tänkte på fotens/ställningens höjd. Utomhus kan man lätt föreställa sig att det inte finns några begränsningar, men även där finns det några saker att hålla utkik för.

I synnerhet de allra största storlekarna kan få problem om det finns träd eller om det är populärt att flyga med drönare. Sist men inte minst är det värt att fundera på om flaggan får plats i er bil?

De riktigt små storlekarna kan vid första anblick mest vara i vägen, men även dom har några intressanta syften. Ifall ni exempelvis kommer ha ett bord kan den minsta storleken användas som en stor bordsflagga.

Annars kan ni beställa en liten, medium och stor flagga för att visa någon 3-stegs process, såsom de tre gymnasieåren. Det kan vara praktiskt för att visa de framtiderna eleverna vad de kan förvänta sig under varje gymnasieår på just er skola!

beachflaggor